hola nois!
bé, acabo de tornar d'una cata de la uni, i potser no vaig massa fi, però anem al tema!
Vins dolços. No dolçets, no, DOLÇOS. Són dificils de fer, ja que al raïm hi ha molt àcid màlic i cítric (àcids, pa los amigos). Com es fan, doncs? Amb la tècnica de la crio-premsa (crio=fred) per això es diuen vins freds, o crio-vins.
La gràcia d'aquesta tècnica tan i tan enginyosa, es que els sucres tenen un punt de fusió més baix que els àcids, i el que fan, es just despres de la recollida del raïm, el posen en "congeladors" a - 6º. que congela l'àcid però no la part dolça del raïm. En aquest estat, es premsa, i nomes es filtra la part líquida; la dolça (aaah que listos!) i tenim un most amb una concentració de sucres pròximes als 300g/l ; pels no quimics, una dissoució exageradament alta.
llavors es tracta com qualssevol altre vi: a fermentar i a madurar a la barrica! i al cap de 6 mesos, queda un vi molt bo, dolç, i que queda molt bé amb postres o formatges!
tema una mica atípic, però espero que us hagi agradat la curiositat!
Deu ser un puntazo estudiar enologia! Algun dia em baixo a Tarragona a veure si ha sobrat una mica de vi d'alguna cata!
ResponEliminaCuriós això dels vins... :)
ResponEliminaEstà bé santi, s'haurà de probar! :)
ResponEliminaUna entrada molt original, Santi! :)
ResponElimina