dissabte, 31 de desembre del 2011

Bon any nou!

Jo encara tenia una entrada pendent per aquest mes de desembre, però fins ara no se m’havia acudit sobre què escriure. Què malament, no? Representa que un periodista sempre ha de tenir un tema a peu!  (Bon any nou a tu també, Narcís! jajaja)
Així doncs, he decidit apropiar-me de l’honor de fer l’última entrada de l’any a Les Coses de l’Empe. Por mi cara bonita, sí.
Quan el meu pare va tornar fa un parell de setmanes de Xile i Brasil, em va comentar que allà ja estava tot guarnit per Nadal. Amb els seus arbres decorats i els seus pessebres nevats i tot. Amb la diferència que allà es passen les festes a la platja i en bikini. A mi sempre m’ha resultat estrany un Nadal amb calor, igual que, per als que viuen a l’hemisferi sud, un Nadal amb fred i neu és una cosa molt i molt rara.
Arreu del món hi ha diferents maneres de celebrar l’entrada al nou any. Nosaltres hem crescut amb la tradició dels dotze grans de raïm amb les campanades de la Puerta del Sol de Madrid de fons. Bé, si mireu TV3, amb el peculiar orgasme multicolor de la Torre Agbar de Barcelona. Però avui, m’ha entrat curiositat i he buscat com ho celebren a altres països.
En una pàgina web, descriuen com es viu l’entrada al nou any a diferents ciutats del món. Us faré un petit resum.
1. Nova York: La celebració més espectacular té lloc a Times Square, on una bola de vidre va baixant a mesura que s’apropa mitjanit. A les 12 en punt, es llancen, a mode de confeti, unes tires de paper on, al llarg del mes de desembre, els neoyorquins han anat escrivint els seus desitjos per l’any vinent.
2. Sydney: És una de les primeres ciutats del món a entrar en el nou any i, com allà és estiu, els australians ho celebren a la platja. Quan toquen les 12 en punt, la gent fa el màxim de soroll possible fent sonar les botzines dels cotxes, les campanes de les esglésies, llançant un exèrcit de Guillems cridaners al carrer... A més, preparen un espectacle de focs artificials i llums.
3. Londres: Els londinencs acostumen a congregar-se als llocs més famosos de la ciutat (Trafalgar Square, Piccadilly Circus o davant del Big Ben) i, quan arriba l’hora, s’agafen de les mans i canten “Auld Lang Syne”, una cançó mil·lenària. Després de més de 10 minuts de focs artificials sobre el Tàmesi, la gent se’n va a celebrar l’entrada de l’any a les discoteques i pubs de la ciutat.
4. El Cairo: A Egipte, les celebracions són més íntimes. La gent acostuma a celebrar-ho o en algun restaurant, hotel o discoteca, o a casa, en família, on les dones vesteixen roba de colors i els nens mengen bombons de xocolata.
5. Tokyo: Al Japó, fan durar la festa de Cap d’Any uns quants dies. Aquestes festes són anomenades “bonenkai” i s’acostumen a passar en família, buscant la tranquil·litat que els permeti afrontar el nou any amb optimisme. (Coses de japonesos, allà no us hi veig gaire...)
6. Rio de Janeiro: Al Brasil, la gent va a la platja per celebrar el que ells anomenen la festa del “Lemanjá”. La gent llança al mar milions de petites espelmes flotants, sobretot a les platges d’Ipanema i Copacabana, on també es prepara un espectacle de focs artificials.
7. Roma: A Itàlia és tradició sopar un plat de llenties la nit de Cap d’Any i regalar a les dones roba interior de color vermell. Després, la gent es concentra a la Plaça del Popolo per seguir concerts de tot tipus de música.
8. París: A la ville des lumières et  l’amour, acomiaden l’any bebent champagne, vi blanc i vi calent i menjant els papillotes, uns bombons que fan una petita explosió quan se’ls desembolica. Com no podia faltar, la majoria de gent intenta apropar-se als Champs Elysées o als Champs de Mars (davant de la Torre Eiffel, vaja) per contemplar l’espectacle de focs artificials.

En fi, només volia dir-vos que celebreu la nit com vulgueu, però que sobretot l’any que ve el puguem seguir passant tots junts. 




FELIÇ 2012!

dimecres, 21 de desembre del 2011

L’altre dia estava parlant amb un amic pel messenger sobre la situació del país espanyol, el tema va acabar degenerant i vam acabar parlant sobre la gent romana, en general, la gent de l’est.
El seu punt de vista era que la majoria de gent de l’est ve aquí a Espanya a robar, com ja sabeu jo no penso que aixó sigui cert i no crec que es pugui englobar a tota la gent dins un mateix sac i que per mi aixo és racisme. Ell per explicar-me la seva opinió i per reafirmar la mala imatge que tenia sobre ell em va enviar aquest conte ( segur que molts el coneixeu):

Cierto día, se encontraba una rana a la orilla de un pequeño río. Se disponía a cruzarlo a nado cuando acercó un escorpión y le dijo:
- Rana, yo también quiero cruzar el río. Yo no sé nadar, así que, ¿puedes ayudarme a cruzar el río sobre tu lomo?

La rana le contestó casi al instante:
- Claro que no. ¿Crees que no te conozco, escorpión? Si yo te llevara sobre mí, me picarías con tu aguijón y moriría.

- No lo haré -prometió el escorpión-. ¿No te das cuenta, rana, de que si yo te picase, ciertamente morirías, pero yo me hundiría contigo? Ambos pereceríamos, no tiene sentido que lo hiciese.

La rana lo pensó y finalmente aceptó, pensando que era lógico el agumento del escorpión. Así pues, éste montó sobre su lomo y comenzaron a cruzar el río. Cuando estaban sobre la mitad, el escorpión picó a la rana, inyectándole su veneno mortal. Mientras la rana se hundía, y con ella el escorpión, solo acertó a preguntar:
- ¿Por qué has hecho esto, si sabías que moriríamos los dos?

El que le había picado contestó:
- Lo siento. No pude evitarlo. Es mi naturaleza...

Amb aquest conte em va voler dir que cada raça o etnia té uns costums i que es inevitable no fer-les, igual que algunes races són maxistes, ells tendiexen a robar.
A mi sincerament em va semblar una explicació molt racista i desagradable, ja que per mi la capacitat que ens diferencia dels altres animals és la capacitat de pensar i raonar el que està bé i malament, i crec que no només els romans roben si no que hi ha gent de tots colors que roba, blancs, negres, marrons, beix, grocs...

A més, és molt trist que un universitari sigui capaç d’afirmar que La gent de l’est roba perque és la seva naturalesa....

Que en penseu nois?



Perdoneu l'escritura, que avui no tenia gaire temps :(

dilluns, 19 de desembre del 2011

Què ens espera allà fora?

Res com el Nadal... un racó per pensar i perdre'm entre aquestes lletres que avui us escric. Enguany serà el primer any que no el passem a l'Emperador, el meu primer any sense imaginar la roba interior de la Mercè Colom, no Sílvia López?

Fora Pastorets, fora festival de Nadal, fora tot? A la universitat ja no tenim res d'aquelles coses que ens feien il·lusionar aquests dies. On hem anat a parar? Què farem? Diem que hem crescut i tot allò que ens unia ho hem abandonat, no en volem saber res.

Aquest any serà diferent, ni millor ni pitjor, però vet aquí que dintre d'una bola de cristall amb boles blanques que representen la neu hi ha un noi que no vol créixer, temo que sóc jo, aquell jove que vesteix de vermell pretén quedar-s'hi, no vol madurar. Però encara somia amb els llums de Nadal, en l'arbre que s'aixeca per divuitena vegada en la seva vida, un pessebre de pares Nöels que es tornen a enfilar pel mobiliari de la casa de galeta i de columnes de bastonets de caramel.

"Però què fas allà dins?" s'escolta la veu de la seva mare que el crida des de fora de la bombolla cristal·lina "què no veus que el que estàs fent és molt infantil? Apa surt..."

El jove s'ho va rumiar durant una estona. Què faria jo, quedar-m'hi o marxar? El noi li cridava amb totes les seves forces "no vull sortir, em trobo bé aquí dins".

La mare no en va fer cas, perquè no el volia escoltar i aleshores quan va girar cua, va caure la bola i es va trencar al impactar al terra de la gran casa del món real. El jove es va quedar trist, veia com tots els seus somnis s'havia quedat fragmentat en trossos de cristall i en una caseta destrossada. Tenia por del món real.

I cada matí de desembre, ell pensa en tornar a la casa dels somnis, on tot era divertit i ensucrat.

Què ens espera allà fora? per Man Hoh Tang Serradell

diumenge, 18 de desembre del 2011

Rihanna al Palau Sant Jordi

Portes una setmana estressant amb exàmens tant difícils com mecànica i necessites fer descansar la ment... Millor solució: anar a passar–s’ho bé a un concert de la Rihanna al Palau Sant Jordi. Això és el què vam fer la Patri, la Judit, la Sílvia, jo i unes 18.000 persones més aquest dimecres. Aquí us faig un resum del que va ser el concert:

Per anar escalfant motors, Calvin Harris, DJ convidat com a teloner de la gira, s’encarrega d’animar el públic punxant cançons tant famoses com “Party Rock Anthem” o “OMG”. Amb mitja hora de retràs comença l’espectacle. S’apaguen els llums i comença a sonar un ritme, d’unes pantalles circulars penjants del sostre es projecten uns vídeos de la Rihanna i s’inicia la primera cançó: Only Girl (In The World), tot un hit per començar fort el show. Tot seguit, la Rihanna es queda en un bikini colorit i interpreta Disturbia i Shut Up and Drive

La Rihanna interpretant Only (Girl In The World).

Loud Tour denomina perfectament el concert, ja que un dels pocs aspectes a millorar segons la meva opinió és el volum lleugerament massa alt, però t’hi acabes acostumant. Pel que fa a la interpretació, la Rihanna canta totalment en directe totes les cançons, demostrant tenir capacitat per interpretar balades com Love The Way You Lie o California King Bed.  El concert destaca pel directe, no tant per la seva capacitat per ballar que no és del tot dolenta, i sobretot per l’espectacle, amb recursos com una cinta transportadora a l’escenari, plataformes que pugen, gran repertori de vestimenta, etc. El repertori de cançons està ple de hits de la cantant que, amb només 23 anys, ja ha tret a la venda 6 discos. Cal destacar les actuacions de Hard, on hi apareix un tanc; Skin, amb la qual la Rihanna fa pujar un membre del públic per fer-li un ball sensual tirant cap a sexual, i S&M, on es lliga amb cadenes amb un estil sadomasoquista.

Per acabar, la Rihanna afegeix l’últim èxit We Found Love per deixar amb molt bones sensacions al públic del que havia estat un espectacular concert, el qual ens havia mostrat la part més animada i les balades on havia pogut exhibir la seva potent veu.

 
Última cançó del concert a Barcelona, We Found Love